top of page
Sök

Surfing vs SufferingNär dina behov är större än dina resurser eller när kraven på dig är större än dina förmågor, kommer din hjärnas stressystem att triggas.

I vissa fall kommer du känna dig överväldigad, i andra fall kan du till och med känna oro.

När din hjärna känner av stress kommer din motivation att sjunka.


Det finns två sätt att svara på stress:

Hotrespons: är när du upplever en överväldigande kraft som du känner att du inte kan hantera

Utmaningsrespons: är när du upplever stress som en källa till initiativ och energi


I det första fallet kommer du troligen att lida. I andra fallet kommer du att ha en känsla av att ”surfa” över situationen.


Medan i det första fallet kan din intuitiva reaktion vara av kamp, fly eller frysa - i det andra fallet kommer du att vara avslappnad, lugn och fokuserad.


Låt mig dela med mig av tre enkla steg för att hantera alla utmaningar du står inför så att du kan svara med ett utmaningsrespons som hjälper dig att ha koll på situationen:


  1. Identifiera situationen. Var medveten om vad som händer med alla inblandade, inklusive dig själv. Gör detta på ett neutralt sätt. Skyll inte, känn inte skam, lägg inte skuld eller försök att rationalisera

  2. Ställ dig själv stärkande frågor: vad kan jag lära mig av detta, vad säger detta mig, vad vill jag göra med dessa insikter

  3. Välj ett mycket litet åtgärdssteg och FULLFÖLJ DET.


Våra kunder upplever positiva resultat av att använda denna process och andra processer och verktyg som vi lär dem. Var en av de många ledare som surfar igenom dina utmaningar!
20 visningar0 kommentarer

Comentários


bottom of page