top of page
Sök

Såhär låser du upp kraften i din HJÄRNA
Vissa av oss använder vår hjärnas fantastiska kraft mer effektivt och vissa använder den med mindre effektivitet och får därmed inte riktigt de resultat och resultat de önskar.

Våra hjärnor har olika nätverk. Att förstå hur man bäst använder dessa nätverk och hur man växlar mellan dem är avgörande för att låsa upp den kraft du har inom dig.


Olika hjärnnätverk

Standardlägesnätverket, även kallat fantasi, är det tillstånd hjärnan befinner sig i när du inte tänker på något särskilt och låter dina tankar vandra spontant.


Som när du kör men tänker på något helt annat än att köra bil och du tar dig till din destination utan att inte ens ha tänkt det minsta eftersom du var upptagen med andra tankar.

Detta nätverk bearbetar inte externa intryck eller arbetar för att lösa specifika problem på ett målinriktat sätt som i uppgifts-lösningsläge. Istället arbetar hjärnan utifrån material som redan lagrats i hjärnan från tidigare erfarenheter. Den goda nyheten om detta är att det här nätverket gör massor av saker åt dig utan att du ens behöver anstränga dig.


Den dåliga nyheten är att den alltid kommer att försöka göra som du alltid har gjort och kommer att göra det svårt för dig att genomföra förändringar i ditt liv och det står för cirka 97% av dina beslut.


Central Executive Network eller Pre-Frontal Cortex ansvarar för den medvetna tänkande aktiviteten och medvetet beslutsfattande.

Medan vi sätter våra mål i vårt Central Executive Network på ett medvetet sätt uppnår vi dem i standardlägesnätverket.


Om du känner att du inte använder all din potential, kommer du inte dit du vill komma, det kan vara så att du behöver träna om din hjärna och därmed ge ditt standardlägesnätverk nya upplevelser som ersätter de gamla permanent.


Det finns andra nätverk i vår hjärna, som Motivation Network, Emotional Network, Social Network. Vi kommer inte att fokusera på dem i nuläget.


Hur man växlar mellan nätverken Thinking och Imagination

Om du är i ditt tänkande (Central Executive Network) under långa perioder kommer du att uppleva en mental utbrändhet. Du kanske känner igen när du känner att du tappar effektivitet och du fattar beslut som inte är lika kloka.


Ta många mikropauser under din arbetsdag. Prova 30 sekunder en gång i timmen. Prova detta i två veckor så ser du en stor skillnad i din effektivitet och kvaliteten på ditt arbete.


Om du å andra sidan är för långt in i din fantasi (Default Mode Network) kan du bli stressad över saker du starkt hoppas aldrig kommer att hända men som du tror kan hända. Bara för att bekräfta senare att de inte hände och all din oro och stress var helt onödig.


Mindfulness meditation är ett effektivt sätt att minska standardläges-nätverksaktiviteten. Det kan hjälpa till att fokusera din hjärna och hålla ditt sinne från att vandra in i stressigt territorium, som oro för framtiden eller återuppleva i ditt sinne om och om igen, negativa händelser från det förflutna.


Så vad är det du kan använda mer av och hur kan du låsa upp din hjärnas kraft?


Det finns inga allmänna formler som passar alla. Din situation är specifik och måste därför hanteras med särskild uppmärksamhet.


Om du också har en känsla av att du inte använder all din potential och detta stör dig, inbjuder vi dig att klicka på den här länken som tar dig till en sida där du kan boka ett 30 minuters upptäcktssamtal med en ackrediterad och certifierad chefscoach som tar dig steg för steg om hur du äntligen kan låsa upp din potential under 90 dagar, utveckla din karriär samtidigt som du minskar oron utan tidskrävande metoder.Genom att lära dig att låsa upp kraften i din hjärna kommer du att sluta stå på kanten av din potential och du kommer att börja uppfylla mer av vad du kan uppnå.

8 visningar0 kommentarer

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page