top of page
Search

Undvik dessa 5 vanliga misstag när du anlitar en coach




Att investera i coachningstjänster är ett strategiskt drag för att stärka dina team och driva framgång i organisationen.


Många företag hamnar dock oavsiktligt i vanliga fallgropar som kan hindra effektiviteten av coachingåtaganden...


Som en erfaren C-Level Executive, VD eller HR-proffs är det viktigt att undvika dessa felsteg för att maximera effekten av coachning på din arbetsstyrka.






Låt oss fördjupa oss i fem vanliga misstag och upptäcka praktiska lösningar för att säkerställa att dina coachinginitiativ ger betydande avkastning.



1. Försummar tydliga mål:

Ett utbrett fel är att initiera coachningstjänster utan kristallklara mål, vilket gör coachningsinsatserna spridda och ineffektiva.


Lösningen: Innan du anlitar coachningstjänster, definiera specifika, mätbara, uppnåbara, relevanta och tidsbundna (SMART) mål.


Upprätta en färdplan för hur coaching kommer att bidra till ditt företags övergripande framgång...


Exempel: Ett teknikföretag som var ivrigt att förbättra ledarskapsförmågan misslyckades med att formulera specifika mål för sitt coachingprogram.


Som ett resultat saknade coachningssessionerna riktning och förbättringar var inkonsekventa. Genom att sätta tydliga mål uppnår våra kunder upp till 30 % ökning av ledarskapseffektiviteten inom programmet.



När anställda har begränsad erfarenhet av professionell coaching, kan de vara skeptiska till dess fördelar, vilket kan minska engagemanget och effektiviteten.


Lösning: Utbilda anställda om fördelarna med coachning genom workshops eller seminarier. Dela framgångshistorier för att illustrera hur coaching kan hjälpa till med personlig och professionell utveckling.


Låt anställda träffa potentiella coacher för att ställa frågor och förstå coachningsprocessen.


Exempel: Ett detaljhandelsföretag introducerade coaching för att förbättra ledarskapsförmågan men möttes av skepsis från anställda som inte kände till coachningsfördelarna.


Detta ledde till högre oenighet och resultat blev inte som förväntat...


För att ta itu med detta, anordnar några av våra kunder informationssessioner där coacher delade framgångshistorier och förklarade coachingprocessen, med betoning på dess personliga karaktär och fokus på individuell tillväxt.


Denna transparens och utbildning leder till ökad acceptans och entusiasm, med anställda mer villiga att delta och öppna för coachningsupplevelsen, vilket resulterar i en ökning med 25 % av medarbetarnas tillfredsställelse och produktivitet.



3. Saknar mätvärden

Att misslyckas med att fastställa nyckeltal (KPI:er) för coachingtjänster gör det utmanande att mäta effekten och avkastningen på investeringen.


Lösning: Identifiera specifika mätvärden, såsom förbättringar av medarbetarnas prestation, ökat teamsamarbete eller förbättrade ledarskapsförmåga, och följ upp hur intäkter, kostnader och EBIT utvecklas.


Utvärdera regelbundet dessa mätvärden under coachingengagemanget.


Exempel: Ett tillverkningsföretag investerade mycket i coachning men kunde inte kvantifiera effekten. Utan fördefinierade mätvärden kämpade de för att visa värdet av programmet för intressenter...


Genom att etablera tydliga KPI:er från början kan vi följa upp hur investeringen ger sina resultat för våra kunder, som att förbättra NPS med 30 %, eller en intäktsökning på 5 %, utvecklat kommunikationsförmåga med 25 % inom programmet.



4. Otillräcklig uppföljning och support

Avslutande coachingtjänster utan en robust uppföljningsplan och löpande stöd lämnar medarbetarna utan vägledning och kan resultera i en tillbakagång till gamla vanor.


Lösning: Implementera en strukturerad uppföljningsprocess, inklusive regelbundna incheckningar och ytterligare supportmekanismer. Uppmuntra anställda att dela med sig av sina framsteg och utmaningar för att underlätta kontinuerliga förbättringar.


Exempel: En finansiell institution såg tillfälliga förbättringar under coachningsperioden, men utan löpande stöd återgick de anställda till gamla beteenden.


Många av våra kunder introducerar ett mentorskapsprogram efter coachning eller får tillgång till våra stödresurser efter coachning, vilket resulterar i en varaktig ökning på 15 % av de anställdas prestationer och en positiv kulturell förändring.



5. Att försumma kulturell anpassning

Att förbise anpassningen av coachningsmetoder till företagets kultur kan leda till motstånd och hindra integrationen av nya färdigheter på arbetsplatsen.


Lösning: Ta dig tid att anpassa coachningsmetoderna till ditt företags kultur. Se till att coachingpraxis kompletterar befintliga organisatoriska värderingar och praxis och andra program som pågår på ditt företag.


Exempel: Ett företag från detaljhandeln och coachningsföretaget de anlitade hade en bristande överensstämmelse i kommunikationsstilar som leder till missförstånd och ineffektiv coachning.


Kundens kultur värderade indirekt kommunikation och fann att direkt feedback var konfronterande. Att förstå och erkänna den rådande kulturen har resulterat i en ökad samverkan med 25 % och en positiv kulturförändring.





Genom att undvika dessa vanliga misstag kan du förvandla coachingtjänster från en välmenande investering till en strategisk drivkraft för organisatorisk framgång.


Definiera tydliga mål, involvera anställda, upprätta mätbara mätvärden, ge kontinuerligt stöd och prioritera kulturell anpassning för att frigöra den fulla potentialen av coachning inom ditt företag.


Om du är nyfiken på hur high performance coaching kan fungera i ditt team eller organisation, tveka inte att boka ett utforskande samtal med oss.



478 views0 comments
bottom of page