top of page
Sök

Tid att reflektera

Uppdaterat: 29 juni 2022


Does reflection come to you naturally or do you need some techniques to put yourself in a reflective state of mind?

Kommer reflektion till dig naturligt eller behöver du några knep för att hamna i rätt sinnestillstånd?


Att reflektera över saker är en färdighet. Det kan tränas och förbättras. Många tycker att det är lättare att reflektera när de går på promenad eller joggar ute i naturen. Om du har svårt att ge dig själv tid för en promenad att reflektera eller om du redan gör de reflekterande promenaderna men vill ta det ytterligare ett steg och kunna reflektera även när du inte tar dig tid för en promenad, kommer dessa knep passa dig perfekt.


Det första steget för god reflektion är att vara i ett lugnt sinnestillstånd. Återigen beror det på hur utvecklade dina reflekterande färdigheter är. Ju mer utvecklad desto lättare är det att tysta ditt sinne även i de bullrigaste miljöerna. Men om du är nybörjare på detta är vårt förslag att börja med att göra övningen vi ska dela med dig i en lugn miljö.


Du kan göra denna övning med öppna eller stängda ögon. Slutna ögon kommer att göra dig medveten på en annan nivå. Prova båda och hitta det som fungerar bäst för dig. Om du är en visuell person kommer du att ta in många detaljer i din omgivning genom dina ögon. Om stimuli blir för mycket kommer dina andra sinnen att arbeta i en långsammare takt.


Så börja med att bara vara medveten. Känn temperaturen runt dig. Hur sitter eller står du. Hur är din andning. Vilka ljud kan du höra. Vad är dina tankar. Vilka känslor känner du. Var medveten utan att döma, skylla, skämma ut eller rättfärdiga.


Ställ dig själv några stärkande frågor:


• Vad har jag lärt mig på sistone?

• Vilka nya erfarenheter har gett mig den högsta vinsten av glädje och energi?

• Vad skulle jag vilja släppa?

• Hur skulle jag behöva känna och agera annorlunda?


Gör den här övningen i 7 dagar i rad och skriv ner dina intryck.


Kontakta oss så att vi kan guida dig till högre höjder i din professionella och personliga utveckling.

30 visningar0 kommentarer

Комментарии

Оценка: 0 из 5 звезд.
Еще нет оценок

Добавить рейтинг
bottom of page