Sök

Ditt liv är till stor del på autopilot


Det är därför du fortsätter att få de resultat du inte gillar igen.


Att förstå hur vår hjärna fungerar gör det lättare att få den ur autopiloten. Den senaste forskningen inom hjärnforskning visar att upp till 98 % av alla våra tankar, känslor och beteenden är automatiserade.


Du kanske undrar hur det kan vara så? Den undermedvetna delen av vår hjärna är ansvarig för att reglera alla vår kropps funktioner utan att vi behöver tänka på det alls. Visst är det bra! Föreställ dig det motsatta scenariot ... att behöva tänka innan du andas, innan du börjar gå, innan du blinkar, du förstår!


Hur fantastisk vår hjärna än är att ta hand om alla dessa åt oss medan vi är engagerade i andra saker har sin baksida. Det är nu bevisat att hjärnans två viktigaste funktioner är att:


1. håll oss säkra

2. spara energi


Det är därför vår hjärna automatiserar så mycket den kan, även tankar och känslor som kommer att avgöra våra handlingar.


Att sätta mål är lätt för oss. Vi gör det hela tiden. Att uppnå dem är en annan sak. Detta beror på att vi sätter upp våra mål med vår rationella hjärna, även kallad Executive Network (står endast för 2-3% av våra beslut) men vi uppnår dem i vår undermedvetna hjärna även kallad Default Mode Network. Ju mer vår undermedvetna hjärna håller oss säkra och sparar energi desto mer kommer den att automatisera tankar, känslor och beteenden.


För att nå dina mål, för att få andra resultat än de du får i ditt liv, för att bryta dig loss och slå igenom måste du arbeta med ditt inner game. Låt mig dela med mig av några tekniker för att göra detta:


- omformulera dina tankar och känslor