top of page
Sök

Du är mer än smart nog, du förtjänar mer än nog att uppnå vart och ett av dina mål


Vad tänker du på och vad känner du när du läser detta: Du är mer än smart nog, du förtjänar mer än nog att uppnå vart och ett av dina mål. Tror du på det? Tror du att det är sant varje dag, i varje situation?


Neurovetenskap lär sig hela tiden mer om hur vår hjärna fungerar. Amygdalan, mer allmänt känd som reptilhjärnan, har en specifik funktion: att hålla oss säkra. Allt som ger oss en känsla av obehag eller osäkerhet tolkas av amygdala som en fara. När detta händer tar amygdala över andra funktioner i hjärnan, till exempel, pannloben som tänker rationellt. Vår hjärna blir med andra ord kapad.

Det är de stunderna när du agerar eller svarar "utan att tänka".


Den goda nyheten är att det finns ett sätt att förhindra detta från att hända. Ett sätt är att träna din hjärna till positiva tankar och känslor samt arbeta med att vara medveten om vad som hindrar dig från att uppnå dina mål på jobbet och i livet.


Här är en övning som du kan börja träna direkt: sätt dig ner ostörd, reflektera och identifiera någon person, situation eller känsla som hindrar dig från att vara den du verkligen är eller vill vara. Fokusera avsiktligt och var medveten. Släpp sedan den personen eller de personerna, situationer och känslor. Fokusera istället på de människor, situationer och känslor som hjälper dig att vara den du verkligen är eller vill vara, som hjälper dig att uppnå dina mål.


Sluta fokusera på det du inte kan göra och börja fokusera på det du faktiskt kan göra. Håll dig sedan till planen, gör det bara, tveka inte och titta inte tillbaka. Du kan utvärdera hur det gick, du kan utvärdera din insats, du kan utvärdera om det är något du kan göra annorlunda nästa gång. Lägg inte ner tid och energi på att utvärdera vad som gick fel. Detta motsvarar att stanna kvar i det förflutna. Utvärdera istället vad som kan förbättras.


Brighter Leaders ger verktyg och expertis till sina kunder så att du kan uppnå dina mål och drömmar. Vill du vara en del av "triben" av ledare som utmärker sig för att leva ett mer uppfyllt och balanserat liv?

Ta kontakt med Lizzie Claesson: lizzie.claesson@brighterleaders.com. Skjut inte upp det, gör det nu!

47 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page