top of page
Sök

Min sommar-hälsning till dig

Uppdaterat: 25 juniAtt hitta balans och öka prestationen genom reflektion

Sommaren har kommit till Sverige och norra halvklotet! Varmt, soligt väder och lite välförtjänt ledighet gör detta till den perfekta säsongen för att fokusera på personlig tillväxt.


Oavsett om du arbetar eller slappnar av, kan en positiv attityd och avsätta tid för reflektion avsevärt förbättra din prestation, övergripande balans och ditt välbefinnande.


Reflektionens kraft

Under det hektiska året kan du tycka att det är svårt att avsätta tid för reflektion. Men att göra det till en vana är enklare än du tror.

Börja med att ställa dig själv dessa frågor:


  • Vad fick jag av min senaste reflektionssession? Reflektera över de insikter och lärdomar du fått.


  • Vad gick bra och varför? Tänk på framgångarna du har haft och analysera de faktorer som bidrog till dem.Att förstå vad som motiverar dig att reflektera är nyckeln till att göra det till en vanlig praktik. Genom att prioritera reflektion kommer du att upptäcka en av de viktigaste motiverande faktorerna: klarhet i dina mål och handlingar.

Hitta Din Motivation

För att ändra ett beteende och börja prioritera reflektion behöver du motivation. Identifiera vad som driver dig att göra denna förändring. Om reflektion ännu inte är en vana, börja med att avsätta några minuter några gånger i veckan på specifika dagar och tider.


Välj en plats där du kan vara ostörd. För vissa är närhet till vatten idealisk; för andra fungerar en tom vit vägg bäst. Experimentera och se vilken miljö som ger den bästa reflektionen för dig.Få ut det mesta av din reflektionstid

Att bara sitta, ligga ner eller stå på din valda reflektionsplats kanske inte alltid leder till fantastisk inspiration.


Om ditt sinne känns tomt, försök att fråga dig själv:


  • Vad är jag nöjd med idag?


  • Vad vill jag ha mer av imorgon?


  • Hur visade jag tacksamhet eller positiva känslor för andra?


  • Vad gav mig energi?


  • Vad siktade jag på att göra idag som jag faktiskt åstadkommit?


Förbättra din reflektionsförmåga

Brighter Leaders hjälper dig att leda dig själv och andra och ta fram dina bästa egenskaper. Genom att uppnå en djupare nivå av reflektion får du nya insikter och tar betydande steg i din personliga och professionella utveckling.


Vilka metoder använder du för att utnyttja kraften i din hjärna för bättre beslutsfattande och känslomässig reglering?


Min favoritövning heter AIA, detta står för Awareness, Intention, Action.


Jag utövar det inte bara under stresssituationer. Jag gör denna övning varje dag. Det hjälper mig att vara medveten och flyttar mig från ett automatiskt, reaktivt sinnestillstånd till en reaktiv stat som jag har mer kontroll över.


Genom övning har detta nu blivit mitt nya standardmönster som tjänar mig väl.


Om du vill veta mer om denna praxis eller många andra metoder och verktyg som kan öka din medvetenhet, kontakta oss.


I neurovetenskapliga termer kan vi säga att medvetenhet är muskel #1.


Hur ofta använder du den här muskeln? Hur ofta uppmanar du andra att använda den här muskeln?


Sanningen är att vi inte kan ändra det vi inte känner till. Denna mentala förmåga till medvetenhet handlar om att observera dina tankar, känslor och beteenden utan att döma eller skylla på.


Genom att observera oss själva kan vi avbryta negativa eller maktlösande mönster, stoppa dem och ersätta dem med medvetna.


Vad forskare har funnit är att aktivering av neuromuskeln av medvetenhet förändrar vissa delar av hjärnan, som till exempel den prefrontala cortex som ansvarar för verkställande beslutsfattande.


Låt mig dela med mig av ett av de många verkliga exemplen på hur det inre spelet kan tillämpas i våran coaching:


Låt oss kalla den här min klient, Sara.


Sara kämpade med höga stressnivåer och bristande fokus, vilket ledde till att hennes team kände sig överväldigat och oorganiserat. Hon kom ofta på att hon reagerade impulsivt på problem, vilket skapade en spänd arbetsmiljö.


Sara började träna AIA, kom ihåg Awareness, Intention, Action direkt efter att hon hade varit en del av en utmanande situation. Detta hjälpte henne att lugna sitt sinne och förbättra sin känslomässiga reglering.


Hon förde också en dagbok för att reflektera över sina reaktioner och identifiera mönster i hennes beteende.


Genom ökad medvetenhet blev Sara mer medveten om sina stresstriggers och lärde sig att pausa innan hon reagerar. Detta gjorde att hon kunde ta sig an utmaningar med ett klart sinne och ett lugnt uppträdande.


Hennes förbättrade lugn hjälpte henne att fatta fler strategiska beslut, vilket positivt påverkade hennes teams prestation. Arbetsmiljön blev mer positiv och samarbetsvillig, vilket ledde till högre teammoral och produktivitet.


Precis som Sara hade nytta av reflektion kan du också ta till dig kraften i introspektion.


Omfamna sommaren med reflektion

I sommar, passa på att integrera reflektion i din rutin. Det är ett kraftfullt verktyg för att balansera ditt liv, öka din prestation och förbättra dina ledarskapsförmåga.


Njut av de soliga dagarna och få ut det mesta av denna tid för personlig tillväxt!


För dig som gillar att ta med dig en bok till din semester, klicka hem ditt exemplar av vår bok "From Suffering to Surfing" nedan.


Önskar dig en fantastisk sommar !

PS. Jag kommer att samla min energi med surfing och wing foiling😀🏄‍♀️PS 2. Lås upp din potential med vår Community Hub! 🚀

 

Kliv in i en värld av tillväxt och spetskompetens med över 150+ exklusiva artiklar, videor och audior som är utformade för att lyfta ditt personliga ledarskap, stärka ledningsgrupper och öka operativ effektivitet. Oavsett om du är en spirande ledare, en erfaren chef eller en affärsentusiast, erbjuder vårt rika arkiv ovärderliga insikter och praktiska verktyg skräddarsydda för din framgång.

Varför gå med i vår community?

  • Fördjupade Artiklar: Håll dig framme med banbrytande strategier och experttips..

  • Engagerande Videor: Lär dig av branschledare och dynamiska berättare.

  • Inspirerande Audio: Förvandla din pendling eller träning till en inlärningssession.

 

Gå med i vår pulserande community och börja din resa till oöverträffad personlig och professionell tillväxt idag! Just nu är det kostnadsfritt att gå med.

Klicka på knappen Logga in bredvid sidmenyn uppe till höger.

125 visningar0 kommentarer

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page