top of page
Search

Lyssna på din intuition

Updated: Nov 23, 2022



Kommer du ihåg den gången när du gav det där perfekta svaret eller sa de rätta orden som var lämpliga för situationen eller som var precis vad den andra personen behövde höra?


Eller hittade du lösningen på ett problem när du tränade, duschade, promenerade till jobbet eller gjorde något helt annat?


Kanske var du i ett möte och på något sätt började du dagdrömma och trots att du var närvarande i din kropp var du mentalt någon annanstans - och så händer plötsligt violà-magi! Den tanken kommer till dig. Uttrycket ”glödlampan tändes” blir verklighet, utan att du har ansträngt dig.



Har du någonsin undrat varför det händer och har du någonsin haft tanken "Jag önskar att det bara fanns en knapp som jag kunde slå på för att plötsligt få dessa fantastiska idéer, för att få dessa fantastiska ord att komma ur min mun. Jo du förstår, nätverket i vår hjärna som kallas "fantasi" aktiveras lätt när vi dagdrömmer eller är väldigt avslappnade i ett gott sinnestillstånd. Det är då vi har möjlighet att få tillgång till dessa upplevelser.



När vi är stressade – aktiverar vi stresscentret i vår hjärna och inaktiverar motivationscentret. Ett sätt att få fler av dessa erfarenheter är att arbeta med din stresshantering. Genom att vara medveten om när du känner stress. Det kan vara psykisk stress, oro, ångest. Det kan vara att inte veta om framtiden som kan skapa stress. Det kan vara en familjesituation, en svår utmaning på jobbet. Det kan vara olika saker som skapar stress. Du kanske är något mer eller något mindre medveten om vad som skapar din stress.



Det första steget att ta är att erkänna den stressen och hitta svaret på vad som verkligen skapar den, vilket kanske inte nödvändigtvis är det första svaret du kommer på.



När du får svar, fråga dig själv igen – är detta den verkliga anledningen till att jag känner mig stressad, eller är det något annat? Så du kommer djupare in i ditt inre, i en process för att avslöja det som finns där. Som att skala av lager av en lök tills du kommer till kärnan av vad som verkligen händer.



När du har nått kärnan av vad som orsakar din stress kan du fråga dig själv om det är sant. Det är då du börjar lyssna på din intuition. Det kan också beskrivas som en inre röst, eller när du är i ett högre sinnestillstånd, när du lyssnar på svaret som du har inom dig själv och du frågar dig själv - Är detta sant?



Om svaret är NEJ - då måste du släppa det som orsakar din stress. Om svaret är JA kan du försöka omformulera den situationen och fråga dig själv - Vad kan jag lära mig av detta? Vad kan jag göra för att förändra denna situation?



Det kanske inte nödvändigtvis är en förändring i fysisk bemärkelse. Det kan mycket väl vara en förändring i ditt förhållningssätt till den situationen som kommer att skapa olika känslor och olika tankar som kommer att lugna ner stresscentret.



Intuitionen talar ett annat språk. Om du lyssnar på den kommer den att vägleda dig. Den är vänlig, den är inte högljudd och krävande, som den där andra rösten du ibland lyssnar på som vill ha kontroll hela tiden, dikterar begränsande övertygelser, betingad av gamla mönster som inte nödvändigtvis tjänar dig. Säg till den här rösten "tack för att du delar med dig, jag kommer tillbaka till dig om jag behöver mer av din hjälp".



Många av oss oroar sig för vad andra människor kan tänkas tycka om oss, men vi kan aldrig kontrollera vad andra tycker om oss, vi kan kontrollera vem vi vill vara och vara vårt sanna jag, som vissa kommer att gilla och andra inte. Att vara äkta, inbjudande, så att de människor som naturligt gillar dig gör det för den du verkligen är.



Att lyssna oftare på din intuition kan vara svårt när du inte är van vid det, det är en färdighet. Du kan träna upp den och njuta av dess många positiva och kraftfulla resultat.



Jag är säker på att du har hört den här frasen "svaren finns inom dig själv".


Du kan komma åt dem genom din intuition, genom att avslöja de olika lagren inom dig. När du verkligen skalar av dessa lager och kommer in i kärnan kommer du att känna att du får svaren som är i linje med ditt sanna genuina jag.



Att arbeta med att ta fram kärnan, att arbeta med att avslöja dessa olika nivåer är en av teknikerna vi använder på Brighter Leaders för att hjälpa ledare att avslöja de verkliga svaren genom att ställa dem stärkande frågor.



Om du också vill att vi ställer frågor till dig som du inte har fått förut, och om du vill lära dig hur du ställer dig själv bättre frågor, mer stärkande frågor, frågor som leder dig mot en lösning, frågor som hjälper dig i situationer så att du känner dig mer nöjd, gladare, mer effektiv på jobbet - mer som ditt högre jag...



Boka ett 15 min utforskande-samtal där vi gärna utmanar dig med frågor som hjälper dig att utvecklas professionellt och personligt.

35 views0 comments
bottom of page