top of page
Sök

Hur du behärskar ditt sätt att tala till dig självVi har alla negativa tankar och känner negativa känslor då och då. Vissa kan dock ha utvecklat en omedveten vana att ha negativa tankar om människor, situationer och om sig själva, och därmed göra detta ganska ofta.


Negativt självprat kommer vanligtvis oönskat. Vissa människor kan till och med vara omedvetna om sitt negativa självprat. Det är inte ovanligt när vi coachar ledare att höra dem prata negativt om sig själva utan att de märker det.


Det är svårt att ändra något man inte är medveten om.


En kraftfull övning och ett viktigt första steg för att skapa medvetenhet om hur du pratar till dig själv, är att uppmärksamma de ord som kommer ur din mun efter dessa ord: Jag är ...


Under de närmaste 7 dagarna var uppmärksam på vad du säger efter "Jag är". Om du kommer på dig själv med att säga något nedslående som att ”jag inte är bra på x och y”, eller ”jag är trött på…", eller vad det nu kan vara så är det ett negativt självprat.


Så snart du är medveten kan du ändra orden till stärkande ord som ”jag behärskar ännu inte x och y”, eller "jag har inte gett mig själv tid att behärska x och y”. Antagandena bakom stärkande självprat kommer att ge dig mer kontroll av hur du pratar till dig själv.

Eftersom antagandena bakom dina nedlåtande tankar om dig själv kommer att ge dig mer av det du inte vill ha i ditt liv.


Ge det ett försök och låt oss veta hur det fungerade för dig. Du kan dela dina kommentarer nedan.


16 visningar0 kommentarer

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page