top of page
Sök

5 rutiner som framgångsrika ledare följerAtt ha en morgon- och kvällsrutin är en vana som sprids av mycket framgångsrika människor. Framgång är inte bara en monetär eller maktrelaterad åtgärd. Framgång inkluderar balans mellan arbete och privatliv, hälsa, att ha tid att göra det som skapar glädje i livet, att ha meningsfulla relationer.


Det är därför mycket framgångsrika människor tar sig tid för en rutin innan de börjar sin arbetsdag och när de avslutar dagen.Det vi har märkt under åren med att arbeta med tusentals ledare är att det finns några gemensamma aspekter i vad dessa rutiner inkluderar.


De främsta 5 sakerna som alla dessa ledare gör är relaterade till att förbättra alla aspekter av deras liv:#1 Stärkande tankar och känslor: det allra första de gör med ögonen kanske fortfarande stängda och även innan de kliver upp från sängen är att säga en bekräftelse, ett uttalande eller en fråga som ger dem kraft. Till exempel "Vilken är den mest stärkande åtgärden jag kan vidta idag?", "Hur kan jag hjälpa andra ännu mer?"#2 Tydlig avsikt: de skapar en tydlig avsikt för dagen. De svarar varje dag på frågan: "Vad är min avsikt med den här dagen?" "Vad vill jag se mer av i mitt liv idag?"#3 Mindfulness: de börjar dagen med en lugn stund som hjälper dem att skapa medvetenhet. Vissa använder musik och gör andningsövningar, andra sitter på en stilla lugn plats. Många av dessa ledare använder korta mindfulness-moment (3-5 min) även under dagen, för att lugna många av nätverken i hjärnan för att öka fokus, vara i balans och bättre hantera sina känslor.#4 Fysisk aktivitet: de går en promenad, de tränar, de har någon form av fysisk aktivitet som håller igång deras system med respekt för deras fysiska möjligheter. Vissa tränar med hög effekt, andra tar power walks, andra tar långa tysta promenader, vissa utövar yoga eller pilates.#5 Näringsintag: de är medvetna om vad de äter och dricker samt hur ofta och i vilka mängder. Det finns inget sådant som en hälsosam kost som passar alla. De äter och dricker det som är hälsosamt för dem vid deras nuvarande livssituation. De vet genom att skaffa sig kunskap eller arbeta med dietist coacher.


Framgångsrika ledarrutiner inkluderar att vakna 1-1,5 timme tidigare för att kunna börja sin arbetsdag mellan 7-8. De avslutar sina arbetsdagar runt klockan 17 och engagerar sig i livets andra strävanden som ger glädje, tillfredsställelse och mening.


De följer sina morgon- och kvällsrutiner noggrant och upprepar dem varje dag. De anpassar dem vid behov för att följa dem bättre.Vi coachar vd:ar såväl som chefer på C-nivå och hjälper HR-chefer att utveckla framgångsrika ledare. Låt inte livet gå dig förbi. Vidta medvetna åtgärder och boka ett 15 minuters samtal som kan förändra ditt liv och livet för dem omkring dig.När du bokar ditt samtal var tydlig med din avsikt, vad är det du vill göra annorlunda i ditt liv eller vilket resultat är det du vill förändra. Vad du kan förvänta dig i detta 15 min samtal är att träffa en erfaren chefscoach som hjälper dig att få lite ny insikt och omsätta denna insikt i handling.
"A journey of a thousand miles begins with a single step” (Chinese proverb)

40 visningar0 kommentarer

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page