top of page
Sök

Vägen till en bättre kommunikationVi kommunicerar alla på olika sätt, vissa gör det på ett kort och okomplicerat sätt, andra använder många ord för vad som kunde ha sagts med ett fåtal. Vissa människor kommunicerar med hjälp av mentala bilder som gör att du kan nästan "se" i ditt sinne vad de beskriver. Andra kommunicerar genom att ge fakta och tekniska detaljer. Du kanske upptäcker att några av dina kollegor är mer känslomässigt drivna medan andra kan verka känslomässigt opåverkade.


Vi har alla olika kommunikationsförmågor och styrkor. Vi tenderar att lättare se färdigheter och styrkor hos andra när de liknar våra egna. Medan styrkor och färdigheter som vi inte har kan vara svårare att upptäcka.


Det är känt att mindre än 10% av vår kommunikation är verbal (vissa källor säger mellan 5% och 7%), ungefär 20% är hur vi säger saker (tonen, hastigheten, pauserna) och resten av vår kommunikation kommer från vår kropp. Ju mer vi förstår våra och andras sätt att kommunicera desto lättare blir kommunikationen.


Det har sagts så mycket om kommunikation. Det bästa sättet att förstå din och andras olika kommunikationsstilar är att arbeta med det på ett praktiskt sätt. Att läsa, gå på kurser, titta på videor ger dig teorin. Men öva kan du bara göra genom att testa själv.


Att arbeta med din kommunikation kommer att leda till att du lägger mindre tid på att förstå andra och att bli förstådd, och mer tid på att få saker att hända.

Du kommer att öka din och andras energinivå och ha ett mer sammanhängande team. Välbefinnande och effektivitet kommer också att förbättras.


55 visningar0 kommentarer

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page