top of page
Sök

Våga släppa taget

Uppdaterat: 6 aug. 2021


Ibland håller vi oss fast för vi tror det är farligt att släppa taget. Med större perspektiv eller utifrån blick inser vi så småningom att det bästa är att släppa taget. Det blir inte så farligt. I själva verket är det precis det vi behöver för att fortsätta utvecklas.


Ute i skärgården med trimaranen bestämde jag mig för en simtur. Vädret var varmt och vackert och det såg inte ut att blåsa ute på vattnet. Jag simmade en lång stund och kom en bra bit från båten. Det kändes härligt att bara simma utan mål. Bara njuta av varje simtag, av vattnet och det vackra landskapet i yttre skärgården.

Efter en stund vände jag för att komma tillbaks. Ville inte riskera bli för trött ute i öppet vatten. Då hade vinden vridit. Jag var inte mentalt beredd på det trots att jag vet att vinden kan vrida när som helst. Det blev motströms och motigt. Det kändes som att jag inte kom någonvart med mina simtag. Istället för att behålla lugnet och fortsätta njuta av vattnet, solen och naturen blev jag orolig och på noll tid började lönlösa tankar forma sig i mitt huvud. Jag såg båten långt borta, det kändes som ett enormt avstånd…


Det händer oss alla då och då att vi hamnar i situationer både privat och på jobbet där vi låser in oss mentalt. Att kunna släppa taget, se situationen i perspektiv och känna trygghet i det osäkra är ledaregenskaper som kan tränas upp.


… efter ett tag insåg jag vad som höll på att hända. Jag fokuserade så hårt på målet (komma tillbaks till båten) att jag slutade lita på mina förmågor och njuta av resan dit.


När du som ledare istället för att fokusera sten hårt på målet och hamna i mentala bilder där målet känns lång borta, nästan onåbart, fokuserar på att göra det du är bra på, lita på dina förmågor och njuta av vägen till målet så lyckas du nå dina mål som en konsekvens, ett resultat, av ditt agerande.


Vill du utvecklas som ledare finns det olika sätt att gå till väga. Det viktigaste är att det blir på ett sätt som passar just dig. Hör av dig för att veta hur resan kan se ut för dig.

149 visningar0 kommentarer

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page