top of page
Sök

Tid för reflektion. Tips!

Uppdaterat: 16 juli 2021


Sommartiden är äntligen här med värme, sol och ledighet för ganska många. Det är än en gång en annorlunda sommar. Likväl kan du göra denna semester till en kanon tid för dig och de omkring dig med hjälp av positiv inställning och tid för reflektion.

Beroende på vad du jobbar med eller snarare hur du jobbar, har du kanske inte tid över för att reflektera under året. Reflektion är inte svår när du prioriterar den och gör den därmed till en vana.


Du kan tänka på följande:

  • Vad fick du av din senaste reflektionstid? Vad var bra och varför. Med dessa frågor får du tydlighet på en av de viktigaste motivationsfaktorerna: varför ska just du avsätta tid för reflektion.

För att ändra ett beteende, t ex börja prioritera något du vanligtvis har ganska lågt på din lista och följaktligen aldrig hinner med behöver du vara motiverad. Hitta därför först din motivation.

  • Är du ovan att reflektera kan du avsätta några minuter några gånger i veckan på en plats där du är ostörd. För mig är det närheten till vattnet. Där reflekterar jag som bäst. Hörde en gång från en kund att bästa platsen att reflektera var framför en vit vägg. Prova olika platser och se var du reflekterar bäst.

Vad händer nu? Ska du bara sitta, ligga eller stå där och hoppas på fantastiska ingivelser? Har hört från kunder som har ett mycket hektiskt år och inte ger sig tid att reflektera att när de väl är lediga och har tid står huvudet tomt, de kommer ingenstans. Det kan vara frustrerande förstås.


Prova att ställa dig dessa frågor:

  • Vad är jag nöjd med idag?

  • Vad vill jag ha mer av i morgon?

  • På vilket sätt visade jag andra tacksamhet eller positiva känslor?

  • Vad gav mig energi?

  • Vad ville jag göra idag som jag faktiskt gjorde?


Brighter Leaders hjälper dig att leda dig själv och leda andra. Att få fram dina bästa sidor, uppnå en djupare nivå av reflektion som ger dig nya insikter och för dig vidare i din utveckling.


Glad sommar!

61 visningar0 kommentarer

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page