top of page
Sök

Förlorad till havs: Oklara förväntningar sänker prestationen, neurostrategier för teamframgång


Förra veckan berättade vi om orsak nummer 1 till underprestation. I veckans inlägg kommer vi att dela med oss av anledning nummer 2: heta i hälarna eftersom anledning nummer två är något du kanske eller kanske inte förväntar dig: en brist på tydliga förväntningar.


Du förstår, brist på tydliga förväntningar kan vara lika skadligt som dåligt ledarskap. När teammedlemmar är osäkra på vad som förväntas av dem, lämnas de på drift, oförmögna att fokusera och leverera resultat. Det är som att vara sjöman på ett fartyg utan kompass – de kanske gör sitt bästa, men utan en tydlig riktning kan de hamna ur kurs.


Det är här neurovetenskapen kommer in: när människor är osäkra går deras hjärnor i ett beredskapstillstånd. Amygdala, hjärnans larmklocka, aktiveras och utlöser en kamp-eller-flykt-respons. När detta händer undertrycks den prefrontala cortex, ansvarig för beslutsfattande, problemlösning och innovation.


Det är som att en fartygskapten får ögonbindel.


Låt oss nu utforska lösningar:

  • Tydlig kommunikation: Det är avgörande att tillhandahålla entydiga instruktioner, tydliga jobbroller och definierade prestationsmått. Om ditt team vet vad som förväntas kan de navigera mot dessa mål mer självsäkert och effektivt.


  • Bemyndiga och delegera: Lita på dina teammedlemmar med beslutsfattande ansvar. När de känner sig bemyndigade och betrodda, tar de naturligtvis ägarskap och ansvar för sitt arbete.


  • Konsekvent feedback: Uppmuntra öppen kommunikation och regelbunden feedback. När teammedlemmar vet var de står och hur de kan förbättras, väcker det deras motivation att utmärka sig.


Här är en praktisk övning som hjälper dig att klargöra förväntningar:

Övningen "The Expectation Alignment": Schemalägg en en-mot-en-övning med varje gruppmedlem. Dela dina förväntningar på sin roll och be dem dela med sig av sin förståelse för densamma.


Identifiera eventuella luckor eller missförstånd och anpassa efter förväntningarna tillsammans. Gör det till en dubbelriktad gata, så att de kan uttrycka sina förväntningar på dig som ledare.


Jag vet att du är upptagen, så här är en snabb handlingsplan för att klargöra förväntningarna:


Sätt förväntningar tidigt: När du tar in nya teammedlemmar, se till att de förstår sina roller, ansvar och prestationsmått.


Regelbundna incheckningar: Genomför incheckningar varje vecka eller varannan vecka för att granska framstegen, ta itu med problem och klargöra eventuella oklarheter.


Fira prestationer: Erkänn och fira när teammedlemmar uppfyller eller överträffar förväntningarna. Detta förstärker en kultur av prestation och uppskattning.


Genom att skapa tydliga förväntningar ger du ditt team en kompass att navigera, vilket gör det lättare för dem att nå sin destination och prestera på sitt bästa.


Nu, är du redo att höja ditt ledarskap och hjälpa ditt team att utmärka sig? Vårt ledarskapsprogram för acceleration av tillväxt har hjälpt otaliga ledare som du att bemästra konsten att effektivt ledarskap och uppnå anmärkningsvärda resultat.


Låt oss ge oss ut på en resa för att förbättra ditt ledarskap och sätta tydliga förväntningar på framgång. Kontakta oss idag och låt oss göra enastående prestation till verklighet för ditt lag.

42 visningar0 kommentarer

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page